Ei ollut mikään itsestäänselvyys asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Minulle ei myöskään RKP ollut selviö, mutta loppupelissä sen politiikka yleisellä tasolla on lähimpänä omia arvojani. Minua on pyydetty monia kertoja ehdokkaaksi vaaleihin, ja aina olen ystävällisesti kieltäytynyt. Tällä kertaa kieltäydyin myös, ehkä jopa kahdesti. Pelkäsin sen vaikuttavan yritykseni toimintaan liikaa. Pelkäsin, että menettäisin asiakkaita. Mutta juuri, kun minua kysyttiin kolmannen kerran ehdokkaaksi, satuin läpikäymään aika suurta urakriisiä. En enää ollut varma, haluanko jatkaa yrittäjyyttä. Ja pikkuhiljaa tajusin haluavani tehdä jotain isompaa elämässäni, jotaín uutta ja erilaista. Koin olevani valmis tekemään hyvää yhteiskunnan puolesta uudella tavalla, en pelkästään keräämällä alveja ja maksamalla veroja yrityksestä ja palkastani.

13 vuoden yrittäjyyden aikana olen oppinut todella paljon asioita eri aloista. Tiedän millaista on olla pieni yrittäjä, olen myös tietoinen kuntien haasteista ja kolmannen sektorin pulmista. Ja olen minä myös työskennellyt muutaman valtion virastonkin kanssa.

Olen käynyt läpi loppuunpalamisen tai masennuksen (tai jotain siltä väliltä). Olen ollut hyvin lähellä konkurssia useita kertoa, olen elänyt läpi avomieheni syvän masennuksen ja toisen vakavan sairauden. Olen nähnyt kolme lasta kasvavan teineiksi, omine haasteineen koulussa ja ystävyydessä. Olen asunut kahdella täysin erilaisella paikkakunnalla. Ja olen myös onnistunut saavuttamaan jonkinlaisen menestyksen yrittäjänä, joskaan en ole päässyt rikastumaan.

Ja nyt olen tajunnut, että tämä on se, mitä haluan tehdä – haluan asettua ehdolle ja tehdä parhaani, jotta saisimme tästä yhteiskunnasta paremman – minun teemojeni kautta, jotka ovat tärkeitä niin monelle muullekin.

Joten nyt asetun ehdolle eduskuntavaaleihin 2023. Tavoitteeni on tulla ihan oikeasti valituksi. Ja en vain asetu ehdolle kerätäkseni puolueelleni ääni. Haluan vaikuttaa!

Ja kyllä, ymmärrän että mahdollisuuteni on pieni, mutta siitä en aio välittää. Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää!

Laura J.