Laura

abc

 

 

 

 

 

 

Minusta

Olen täysin kaksikielinen. Opin kotona ensin suomen ja sitten pikkuhiljaa tarhassa ja koulussa ruotsin. Äitini on Kuusamosta ja isäni Paraisilta. Olen feministi, eli kannatan tasa-arvoa sukupuolten välillä – kuten myös ihmisten välillä ylipäätään. Liberaalit arvot ovat minulle sydämen asia

Minulla on vahva yrittäjäidentiteetti. Olen syntynyt yrittäjä- ja maanviljelijäperheeseen. Itse olen ollut noin 13 vuotta yrittäjä. Yrittäjyys on opettanut minulle työelämästä enemmän, kuin mitkään muut kokemukset yhteensä. Yrittäjyyttä tulisi helpottaa ja tukea Suomesssa monin eri keinoin. Esimerkkejä näistä ovat palkkaamisen helpottaminen ja tuki vaikeiden aikojen yli. Yrittäjä haluaa lähtökohtaisesti yrityksensä menestyvän, joten tukemalla häntä vahvistetaan onnistumisen mahdollisuutta. Näin nostamme koko maamme työllisyyttä, kun yritykset voivat turvallisin mielin palkata lisää työntekijöitä. Yrittäjät keräävät valtaosan kaikista veroista valtiollemme, joten kyllä me ansaitsemme yhdenvertaisen sosiaaliturvan ja tukiverkoston muiden kansalaisten kanssa. Uskon myös, että tukemalla yrityksiä tekemään vihreitä valintoja toiminnassaan, voimme tehdä isompia harppauksia vihreän siirtymän osalta. Kaikkihan me kuitenkin toivomme, että meillä olisi terve maapallo myös tuleville sukupolvillemme.

Uusperheemme koostuu viidestä henkilöstä. Meillä Myyrmäessä asuvat minun lisäkseni mieheni Karri, sekä kolme 12-14 vuotiasta lasta, joista yksi on minun ja kaksi Karrin. Karrin lapset asuvat meillä vain osan ajasta. Lisäksi meillä on rescuekoira nimeltä Freyja. Freyja on meidän kotimme valtiatar, joka ulkoiluttaa meitä palvelijoitaan vähintään kaksi kertaa päivässä Myyrmäen metsissä.

Lastemme kautta olen päässyt näkemään nykyajan koulumaailmaa lähietäisyydeltä. Omalla pojallani on diagnosoitu keskittymishäiriö ja dysleksia. Silti hänellä on suuria toiveita ja unelmia tulevaisuuden varalle, joihin hän tähtää ja me muut tuemme häntä täysillä. Tämä onkin yksi keskeinen teema, miten tuemme erityislapsia ja -nuoria kohti hyvinvointia ja vastuullisia rooleja yhteiskunnassa, ja samalla vähennämme tulevaisuudessa syrjäytymisen astetta. Tämä on tärkeä asia, josta minulla on vahvat mielipiteet ihan näin äidin näkökulmasta. Tähän liittyy tiiviisti myös medialukutaito, joka tuntuu olevan yllättävän usein hakusessa niin nuorilla kuin varttuneemmillakin. Kun katsotaan isoa kuvaa, voi heikentynyt medialukutaito vaarantaa nopeasti jopa kansallisen turvallisuuden. Siksi tämä aihe kuuluu minun keskeisiin teemoihin.

Luonteeltani olen avoin, iloinen ja sosiaalinen. Lähtökohtaisesti tulen toimeen kaikkien kanssa ja tykkään ihmisistä. Olen innostuvaa sorttia, ja yleensä osaan innostaa myös muita ympärilläni.

Tietoa minusta

Yrittäjä
Uusperheen äiti
Sosiaalisen median kouluttaja, viestinnän valmentaja
Kotikunta: Vantaa
Syntynyt Paraisilla
Harrastaa: sienestystä, veneilyä, salibandya, italian opiskelua, hyvää ruokaa, äänikirjojen kuuntelua (dekkareita), koirakävelyitä

Koulutus

Kauppatieteen maisteri (Ekonomie magister), Åbo Akademi, pääaine: tietojärjestelmät, sivuaineet: tietojenkäsittely, markkinointi
Tradenomi, Turun Ammattikorkeakoulu, pääaine: markkinointiviestintä
Merkonomi (yo), Turun Kauppaoppilaitos, markkinointilinja

Opiskelen tällä hetkellä johtajuutta, Suomen yrittäjäopisto, Johtajuuden ja yritysjohtajuuden erikoisammattitutkinto.
Minulla on tohtorinopintopaikka Åbo Akademissa, mutta opinnot ovat jäissä (hyvin alkuvaiheessa). Tutkimukseni aiheena on disinformaatio.

tue lauran kampanjaa

tilinumero: FI1212203500817164

Tule mukaan kampanjatiimiin, ota yhteyttä somen kautta tai laita sähköpostia laura.johansson@lvngroom.fi.

Laura Johansson

KTM, tradenomi, yo-merkonomi
13 vuotta viestintäyrittäjänä
Uusperheen äiti
Vantaalainen, pikkukaupungin kasvatti

 

Yhteystiedot