Välj en sida

om

mig

 

 

 

 

Om mig

Jag är helt tvåspråkig. Jag lärde mig finska hemma och svenska så småningom på dagis och i skolan. Min mamma kommer från Kuusamo och pappa från Pargas. Jag är feminist och anser att jämlikhet mellan könen är viktigt – likaså mellan alla människor överlag. Liberala värden är en hjärtesak.

Jag har en stark företagaridentitet. Jag är född i en företagar- och jordbrukarfamilj. Jag har själv varit företagare i ca 13 år och har lärt mig mera om arbetslivet under mina företagarår än någon annanstans. Jag anser att företagande borde stödas på många olika sätt i Finland, t.ex. genom att göra anställning lättare och genom att stöda företag igenom svårare tider. En företagare vill att hens företag är framgångsrikt – och genom att stöda detta ökar vi chanserna att lyckas i långa loppet. Då företag vågar anställa människor ökar också mängden arbetsplatser. Företagen samlar största delen av alla skatter till staten. Därför förtjänar vi också ett jämlikt socialskydd och ett stödnätverk, precis som alla andra finländare. Jag tror också att vi kan försnabba den gröna övergången genom att uppmuntra företag till mer ekologiska val i sin verksamhet. Vi alla vill ju trots allt lämna en friskare värld till följande generationer.

Vår nyfamilj består av fem personer. Hos oss i Myrbacka bor, förutom mig, min sambo Karri och våra tre 12-14 åringar. Ett av barnen är mitt, Karris två barn bor inte hela tiden med oss. Dessutom har vi rescuehunden Freyja. Freyja är familjens drottning som går ut med oss betjänter minst två gånger i veckan i Myrbacka skogar.

Genom våra barn har jag fått se på nära håll hur skolvärlden fungerar nuförtiden. Min egna son har både koncentrationssvårigheter och dyslexi. Trots detta har han stora drömmar och planer för framtiden – och vi stöder honom i dessa. Ett av mina teman är barn och ungdomar, och speciellt hur vi kan stöda specialbarn och unga mot välbefinnande och ansvarsfulla roller i samhället. Ju fler som hittar rätt väg i framtiden, desto färre marginaliseras och blir utstötta. Jag har starka åsikter om ämnet från min egen synvinkel som mamma. Inom samma tema ser jag också att mediefostran har en viktig roll. Detta är något som både unga och äldre har utmaningar med, vilket i en större skala kan till och med försvaga den nationella säkerheten.

Som person är jag öppen, positiv och social. Jag brukar komma överens med alla och jag gillar människor överlag. Jag har tendensen att bli ivrig och jag brukar också lyckas få andra med mig.

Laura Johansson

 

Om mig

Företagare
Nyfamiljs mamma
Utbildare i sociala medier, kommunikationskonsult
Hemkommun: Vanda
Född i Pargas
Hobbyn: svampskogen, båtliv, innebandy, sång, god mat, lyssna på ljudböcker (deckare), hundpromenader, lära mig italienska

Utbildning

Ekonomie magister, Åbo Akademi, huvudämne: informationssystem, biämnen: informationbehandling, marknadsföring
Tradenom, Åbo Yrkeshögskola, huvudämne: marknadskommunikation
Merkonom (student), Handelsläroverket i Åbo, marknadsföringslinjen
Jag studerar för tillfället ledarskap, Suomen yrittäjäopisto, Johtajuuden ja yritysjohtajuuden erikoisammattitutkinto.
Jag har en doktorsstudieplats på Åbo Akademi men studierna är på paus (riktigt i början). Forskningsämne: desinformation.

stöd Lauras kampanj

kontonummer: FI1212203500817164

Kom med i vårt kampanjteam! Kontakta via sociala medier eller maila laura.johansson@lvngroom.fi

Laura Johansson

Ekonomie magister, tradenom, merkonom (student)
13 år som företagare
Mamma i en nyfamilj
Vandabo, uppväxt i småstad

 

Kontakt